Frågor & svar för psykologer

Hittar du inte svar på din fråga? Mejla oss på info@psykologeronline.com!

Medlemskap

Vad kostar det?
Avgifter och villkor hittar du genom att klicka här. Betalning görs i förskott, se nedan. Abonnemanget gäller 12 månader från att vi har fått din betalning.

Hur gör jag för att söka medlemskap?
All information om hur du gör hittar du här.

Vad skiljer er från andra psykologförmedlingar?
Vi är inte en förmedling. Läs mer här.

Är jag välkommen även om jag inte kan eller vill bjuda in andra psykologer?
Absolut! Att psykologer kan bjuda in andra är en del av vår strategi för en god kvalitetssäkring. För en del passar detta, för andra fungerar det av olika skäl inte. Du är lika välkommen oavsett vilket, förutsatt att du a) gärna träffar dina klienter på distans - inte bara fysiskt möte, alltså - och b) att du innehar en legitimation inom din profession.

Vilket bildformat ska jag använda när jag registrerar mig?
Högupplöst foto, gärna 1000px eller större, t ex din profilbild från Facebook eller LinkedIn. Undvik måltids- eller semesterbilder.

Hur gör jag för att länka till Psykologeronline.com från min webbplats?
Länka till https://psykologeronline.com och använd gärna logotypen som du kan hämta här.
OBSERVERA att din länk till oss inte ska innehålla "rel=nofollow" eftersom det hindrar Google från att följa länken - ingen nytta, med andra ord.

Hur fungerar det med årsavgift och betalning?
När vi behandlat din ansökan får du en faktura via mejl. När vi fått din betalning publiceras din profil och du blir sökbar på psykologeronline.com.

Det kommer inget bekräftelsemejl. Vad ska jag göra?
Det beror sannolikt på att det har fastnat längs vägen, till exempel i ett spam-filter. Bekräftelser skickas från abonnemang@psykologeronline.com. Lyckas du inte hitta det kan du kontakta oss via knappen nedan så hjälps vi åt att lösa det.

Jag hittar inte min medlemskod eller övriga uppgifter. Var finns dom?
Fyll i samma epostadress i rutan nedan som du använde när du sökte medlemskap. Finns den med i vårt register skickar vi dina uppgifter med vändande epost.

Hur många klienter kommer jag att få när jag går med hos er?
Vi lämnar inga garantier för hur många klienter som kommer att kontakta dig. Av erfarenhet vet vi att det varierar ganska mycket och påverkas av faktorer som din yrkestitel, specialisering, var du bor - och även ditt foto samt beskrivande text.

Hur avslutar jag mitt abonnemang?
Om du vill avsluta ditt abonnemang behöver du meddela oss via epost till abonnemang@psykologeronline.com senast 30 dagar innan förnyelsedatumet. Ditt förnyelsedatum är årsdagen för när du aktiverade ditt abonnemang genom att betala årsavgiften.

Bjuda in andra

Varför ska jag bjuda in andra?
Där många yrkesmänniskor samlas brukar också bli den naturliga platsen för kunder eller klienter att leta. Det är lika giltigt för psykologer som för konsthantverkare eller optiker. Dessutom får du 10% rabatt på kommande årsavgift för varje ny psykolog som använder din medlemskod.

Hur gör jag för att bjuda in terapeuter jag känner förtroende för?
Leta fram din medlemskod (se nedan ifall du inte hittar den) och dela den med terapeuter du vill bjuda in. Länken till ansökningsformuläret är bit.ly/psykologeronline.

Videmomötestjänsten

Kan jag lägga ut min videomöteslänk på min hemsida eller bokningssida?
Vi rekommenderar starkt att du inte gör det eftersom vem som helst med tillgäng till länken kan använda den. Skicka istället länken till din klient inför ert möte.

Hur gör jag för att dela min skärm med min klient?
Klicka på menyknappen längst ner till vänster och sedan på bildskärmsknappen. I samma meny kan du också stänga av och slå på kamera, mikrofon och högtalare.

Var hittar jag min länk för klientmöten?
Du bör ha fått den i mejl från oss. Använd formuläret längst ner på sidan för hämta den igen.

Min videolänk fungerar inte, vad göra?
Det kan bero på att du inte kopierat den länk vi skickat till dig utan istället klickat på den och sedan kopierat länken som visas i webbläsaren. Den länken gäller bara ett dygn. Använd istället den länk vi skickat till dig. Hämta den igen genom att använda formuläret längst ner.

Jag får ljud men ingen bild när jag ansluter med min Androidplatta
Förmodligen är det ett tag sedan du uppdaterade plattan eller Chrome. Det brukar lösa problemet!

Jag får felmeddelande "User declined media" när jag ska ansluta till Digiroom
Detta inträffar när Chrome eller Edge är inställt för att inte tillåta video och ljud. Åtgärda genom att klicka här för att aktivera kameran och sedan klicka på knappen till höger om Blockerat. Gör därefter samma sak för mikrofonen genom att klicka här.

Det står att vi är anslutna till varandra men jag varken ser eller hör något
Detta kan hända om du använder en s k VPN-tjänst för till exempel säker anslutning till patientjournalsystem. Pröva att pausa eller stänga av VPN-tjänsten när du använder Digiroom.

Min klient och jag får inte kontakt med varandra
Om du eller din klient sitter i en organisation med "stark" brandvägg kan detta hända. Så här säger vår leverantör (rena grekiskan för de flesta av oss men IT-supporten förstår vad de säger - och tipset längst lär vara den snabbaste lösningen):

Vi har tidigare stött på att företag och myndigheter stänger vissa portar som inte direkt används, på grund av säkerhetsskäl. De brukar endast öppna portarna för den kommunikationen som används av tex Teams/Google.

DigiRoom använder följande portar:
app.digiroom.se: 443
TCP: 80, 82, 85, 87
UDP: 35000-40000

443 och 80 brukar alltid vara öppna.
Det är UDP-portarna som oftast är stängda när detta problem uppstår.

Alternativ för att lösa eller kringgå problemet;
1. Be teknikerna på företaget i fråga att öppna portarna för UDP 35000-40000 för att kunna utnyttja vårt säkra videosamtal.
2. Klienten kan använda eget internet tex mobildata under mötet.

.